AKCE doprava ZDARMA pro objednávky nad 499 Kč. Šperky k vám dorazí dárkově zabalené.

Jak vybrat délku řetízku nebo náhrdelníku - jednoduchý návod

Váháte, jakou zvolit délku řetízku nebo náhrdelníku tak, aby vám skvěle seděl? Díky našemu návodu si dokážete představit, kam řetízek bude dosahovat a jestli je to to, co si přejete.

Při výběru délky řetízku nezapomeňte na přívěsek

Důležitá věc při výběru délky řetízku je, jestli budete šperk nosit s přívěskem nebo bez něj. Při nošení řetízku s přívěskem myslete na to, že se o kus řetízek prodlouží a také se může prověsit. Řetízek s přívěskem volte tedy o něco kratší než nosíte řetízky samotné.

Nejoblíbenější délky řetízků

Na obrázku níž vidíte jednoduché rozdělení řetízků podle délky. Výška postavy je cca 170 cm a obvod krku cca 33 cm. Pro postavy vyšší nebo nižší se umístění řetízku bude měnit. Vybíráte náhrdelník jako dárek a nejste si jistí? Pak nejoblíbenější délky jsou 42 cm, 45 cm a 50 cm. Délky kolem 36 cm obepínají spodní část krku a nazývají se tzv. choker. Délka 42 cm spadá na klíční kosti a délka řetízku 45 cm spadá těsně pod klíční kosti. Délka řetízku 50 cm až 55 cm spadá do hlubokého výstřihu a hodí se pro nošení i na svetrech nebo košilích.

Perlomanie-cz_ON_Jak-vybrat-delku-retizku-nebo-nahrdelniku_jednoduchy-navod-1

Délka perlového náhrdelníku

U perlových náhrdelníků volíme stejná pravidla jako pro řetízky. Myslete i na to, na jaké příležitosti perlový náhrdelník budete nosit. Pro každodenní nošení se hodí menší a střední perly o velikosti mezi 2 mm až 7 mm. Pro milovnice výrazných šperků se hodí perly od 8 mm. Minimalistické šperky můžete bez problému kombinovat s dalšími svými šperky nebo nechat vyniknout jejich unikátní krásu.

Šperky z Perlomanie vyrábíme ručně v malé dílně ve Středních Čechách. Každá perla prochází naší pečlivou kontrolou. Perlové náhrdelníky ručně uzlíkujeme. Každý šperk k vám dorazí dárkově zabalený a s naším certifikátem pravosti.

Zpět do obchodu